Texels Kookboek - Reerugfilet met bosvruchten

Ingrediënten
reerugfilet bosvruchten passoa
allesbinder suiker smaakstoffen

Hulpmiddelen
koekepan oven
eventueel magnetron

Voorbereiding

Alles wordt a la minute bereidt. Je kunt de saus ook van te voren maken en dan opwarmen in de magnetron (hoeft niet zo heet, de structuur van de saus blijft dan ook mooi)

Bereiding

Reerug moet je nooit marineren. Het is jong en zeer mals vlees. Marineren doe je om de smaak te verhogen en om het vlees malser te maken. Marineren van reevlees is als het verkrachten hiervan. Dus nooit doen !!

Mijn favoriet met reerug is; de filets in mooie filet mignons (kleine dikke biefstukjes omwikkeld met een plakje spek) snijden, licht bestrooien met grof zout en grove zwarte peper uit de molen. Om en om bakken en dan een paar minuutjes laten rusten in de oven op 125 graden. Het vlees kan zich dan "zetten" en behoud dan z'n sappen, blijft botermals en kleurt mooi rose op.

Maak een saus van bosvruchten (uit de diepvries) met wat suiker, scheutje water en een scheut passoa. Laat niet te lang koken (vruchten blijven dan deels heel) en bind af met allesbinder.

Doe twee eetlepels saus op de voorverwarmde borden en placeer de biefstukjes hierop.

Serveertip

* Heerlijk met aardappelpuree waaraan groene kruiden en stukjes ham zijn toegevoegd.
* Tevens passen groenten met een zachte smaak heel goed bij dit gerecht, bijvoorbeeld boontjes.

Eet smakelijk !!